Forum o psihoterapiji – 70 godina posle Frojda

 
IV Forum Instituta za Mentalno zdravlje – “Forum o psihoterapiji – 70 godina posle Frojda”

Povodom Dana Instituta za mentalno zdravlje, održan je dvodnevni Forum o psihoterapiji pod nazivom “70 godina posle Frojda”, 23-24. aprila 2009. u Beogradskom dramskom pozorištu. Organizator Foruma je Institut za mentalno zdravlje i Udruženje psihijatara Srbije, a pokrovitelj je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Direktorka Instituta za mentalno zdravlje Prof. Dr Dušica Lečić-Toševski je na otvaranju skupa rekla da je, od osnivanja do danas, psihoterapija značajna aktivnost Instituta za mentalno zdravlje. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević objasnio je da svaki kontakt sa pacijentom predstavlja psihoterapiju u širem značenju. Ukazujući da “u svakom kontaktu sa pacijentom ima Frojda”, čiji je uticaj u medicini paradigmatičan, Milosavljević je istakao da Strategija za unapređenje mentalnog zdravlja mora da ima jasne, vidljive i dokumentovane rezultate.
Na Forumu, koji se održava pod motom “Hajde da se volimo i radimo zajedno”, predavanja su održali eminentni domaći i strani stručnjaci iz domena psihijatrije među kojima su Zagorka Bradić, Dr Dragan Švrakić, Miroslava Jašović Gašić, Džen Valburg, Mišel Botbol, Džonatan Bredli i drugi.

 

02-alkaloid-forum_plakat 02-alkaloid_prospekt-srb_sp 02-alkaloid_prospekt-srb_un

 

pdflogo Program možete preuzeti ovde